Ugrás a fő tartalomra

Kolitáp part 2.: Kamupizza

Képzeld el a következő helyzetet:

Hazaérsz délután/este egyetemről vagy melóból, hulla vagy, éhes vagy, fáj a pénzttárcád, de egyszercsak rád tör az ellenállhatatlan vágy a pizza iránt...

Már nyúlnál is a telefonodért, hogy engedj a pizzarendelés bűnös élvezetének, aztán eszedbe jut, hogy még mindig fáj a pénztárcád, meg amúgy is a múltkor két órát vártál rá és majdnem a pizzafutárt is megetted, meg amúgy is lutri, hogy jó lészen-é az adott étel.

Aztán gondolod, hogy jó bánja fene, sütök magamnak pizzát, megnézed hozzá a kis receptet, de konstatálod, hogy az bizony kelt tészta, és nincs kedved annyit dagasztani, meg keleszteni , meg paradicsomszószt főzni, szóval arról is leteszel.

Megpróbálkozol jó kollégista módjára alvással pótolni az evést DE MÉG MINDIG PIZZÁT AKAR A SZERVEZETED!!!!!44!!44!!!!!44444!!!!!

Na, egy hasonló helyzetben próbálkoztam meg a poszt sztárjával, amit aztán az évek során szépen tökéletesre fejlesztettem (legalábbis az én igényeimnek tökéletes), és el is hoztam nektek (sajnos csak virtuálisan):


Előre is szólok, hogy ez egy meglepően rövid poszt lesz, ugyanis nemcsak olcsó és finom, hanem gyors is a cucc, ami nem más mint a :

Hamis pizza

Ugyebár azért ez a neve, mert nem kelt tésztája van, meg egyéb szörnyűségeket is művelünk a készítése közben, de vágjunk is bele! 

Vagyis inkább kezdjük el, mert csak az elkészült pizzát lehet vágni ^^"

Először is, fogjunk egy szimpi tálat, toljunk bele fél kiló liszt, egy teáskanál sót, egy csomag sütőport, egy fél deci olajat, 3 deci joghurtot (tökéletes a 60 forint/1,5 decis lidlis, szóval nem prémium görög nyelvvizsgával rendelkező csoda kell), valamint három gerezd átnyomott, vagy apróra vágott fokhagymát:

A kép fejjel lefele van, engedjük el, a lényeg látszik
A kis bizbaszok a lisztben amúgy amiatt vannak, mert van ilyen spéci hómméd zöldfűszeres sóm, és mániákusan mindenbe azt rakok (a kávémat leszámítva).

Eztetet utána szentimentálisan addig gyúrogatjuk, amíg ilyen faszányos kis tészta nem lesz:


Amit ezek után szépen félig Koppány sorsára juttatunk:


Végül, de nem utolsósorban, meg amúgy nem is végül, kinyújtjuk :
Ja meg alávarázsolunk egy jól belisztezett tepsenyőt
Itt jönne egy fontos tanács, ami annyira fontos, hogy a blog történetében előszőr a font is színes lesz :Ha ropogósabb tészta pártján állunk, akkor izibe pakoljuk rá a dolgokat, és sütőbe azonnalderögtön be, ha viszont a puhább dolgok kedvelői vagyunk (legalábbis a pizzát illetően ) akkor hagyjuk 10-15 percig pihizni a tésztát így ahogy van!

Ez amúgy a sima pizzára is ugyanúgy vonatkozik :)

Ezek után csak a feltétek következnek, viszont mielőtt folytatnám, szeretném felhívni azok figyelmét, akiknek esetleg vannak olasz gyökerei, vagy szenvedélyesen ragaszkodnak az olasz hagyományokhoz, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek.

Ugyanis a tésztára a paradicsomszósz helyett KETCHUPOT KENÜNK?!

Evvan, amúgy gyorsabb, kicsit olcsóbb is, de ha fancybbet szeretnénk, akkor elkeverhetjük a ketchupot sűrített paradicsommal is.

Erre aztán rakunk bazsalikomot, szalámit, chilipaprikát, paradicsomot, hagymát, meg valamilyen sajtot is, én mozzarellát pakoltam rá.

Az egész gifesítve így fest:


Eztet aztán berakjuk egy 200 fokos, előmelegített(!) sütőbe, és köbö 10-15 perc alatt készre sütjük ^^

A feltét amúgy abszolút ízlés kérdése, mivel ennyi tésztából két pizza jön ki, a másikra a paradicsom,hagyma,sajt mellett volt konzervhal meg olajbogyó, de igazából tényleg csak a képzelet szabhat határt a feltéteknek.

ÉS AMÚGY IGENIS LEHET ANANÁSZT IS RAKNI A PIZZÁRA!

Komolyan mit akad fent rajta mindenki? Nem tettszik, ne vegyél ilyet , de ne szóljatok már be szegény ananászos pizzáknak.

Ettem már savanyúuborkás-csokis pizzát, na az tényleg szar volt...

Elnézést az elkalandozásért ^^

Jó sütést, és jó étvágyat, ha meg lenne maradék, adjátok el jópénzért a többi kollégistának ;)

vagy a szomszédoknak :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ír-kávé torta

Ami késik az MÁV vagy 3-as metró. De ami fontos, hogy nem múlik. Ez a poszt is ilyen, hogy többet késett, mint én eddig az előadásaimról összesen, ugyanis az elmúlt hónapban volt költözés (szép nagy konyha és kert rulez *.*), vizsgák, vezetőképzők meg még ki tudja mi... Ami viszont kiemelendő, hogy kereken egy hete, azaz június 7-én 17:45 magasságában nemzetközileg is nagykorú lettem . Ehhez kapcsolódóan pedig van egy olyan több éves hagyománynak számító jó szokásom, hogy megajándékozom önnön saját magam egy tortával, ami minden évben másféle. Az elkövetkezendő süteményrecept amúgy majd' két éve született meg a tudatom mélyén megbúvó kis cukrászdában, ahol ugyan meg is csináltam párszor (meg el is rontottam egy csomószor, de pont ezért tudtam, hogy mire kell figyelni), de most materializálódott először a való életben. A delikvens pedig nem más, mint egy Whiskys-kávés torta, ami a koffein és alkoholtartalmával mind a 21 évesség, mind a vizsgaidőszak fogalomrendszerébe na

DIY csirkemellsonka

Vannak olyan dolgok az ételek között, amelyeket sokkal egyszerűbb, és olcsóbb megcsinálni otthon, mint megvenni. Vannak olyanok is amiket épeszű ember nem próbál meg elkészíteni, mert drágább és bonyolultabb is mint lemenni a boltba és jónapot (itt azért megjegyezném hogy távol állok az ép észtől). Végül de nem utolsósorban pedig vannak olyan dolgok, amiket nem nehéz megcsinálni, köbö ugyanolyan a költségük is mint megvenni, de :  Nagyon menőnek érezheted magad, hogy tudsz ilyet  Jobb tudni, hogy pontosan mi is van benne  Az "extra" változatokat (amik amúgy pofátlanul túl vannak árazva az esetek 99%-ban) is könnyűszerrel olcsóbban megcsinálhatod Ezen utolsó kategóriába esik a csirkemellsonka is, ugyanis nem sokan csinálnak otthon, jó hogyha biztosra tudod, hogy nincs benne semmilyen egyéb állati maradvány a szárnyashúson kívül, és úgy tuningolható ahogy szeretnénk ! Például csinálhatunk paprikás, vagy zöldfűszeres házi baromfifelvágottat is : Megjegyezném

Pad Thai (vagyvalamiolyasmi)

"Egzotikus" alapanyagokkal mindig élmény dolgozni. Persze az is élmény ha elüt egy autó, csak nem a legkellemesebb, de hálistennek ilyen katasztrofális dolog nem következett be, csak azért voltak kellemetlenségek. Az történt ugyanis, hogy sikerült üvegtésztát szereznem, anyumtól meg kaptam húsvétra szezámolajat (meg rizsecetet csak azt nem raktam ebbe), és bár az első ötletem az volt, hogy a poszt-húsvétizabálás szellemében valami jó kis salátát csinálok, végül úgy döntöttem, hogy ezeket az új kajalkatrészeket felhasználva, az általam oly kedvelt ázsiai konyha világához nyúlok. A végeredmény ugyan nem tudom pontosan mi lett, mert teljesen saját recept, de legközelebb a pad thaihoz áll, ami egy ilyen keleti tésztás egytálétel, amit ha egy cuki arccal rendelkező műzlistálba rakunk (aminek a belsején még van egy kis "ich liebe dich" felirat is, egyemmeg), akkor így néz ki : Egy kis spoilerként előszónak írnék annyit, hogy aki már dolgozott hagyomány