Képzeld el a következő helyzetet:
Hazaérsz délután/este egyetemről vagy melóból, hulla vagy, éhes vagy, fáj a pénzttárcád, de egyszercsak rád tör az ellenállhatatlan vágy a pizza iránt...
Már nyúlnál is a telefonodért, hogy engedj a pizzarendelés bűnös élvezetének, aztán eszedbe jut, hogy még mindig fáj a pénztárcád, meg amúgy is a múltkor két órát vártál rá és majdnem a pizzafutárt is megetted, meg amúgy is lutri, hogy jó lészen-é az adott étel.
Aztán gondolod, hogy jó bánja fene, sütök magamnak pizzát, megnézed hozzá a kis receptet, de konstatálod, hogy az bizony kelt tészta, és nincs kedved annyit dagasztani, meg keleszteni , meg paradicsomszószt főzni, szóval arról is leteszel.
Megpróbálkozol jó kollégista módjára alvással pótolni az evést DE MÉG MINDIG PIZZÁT AKAR A SZERVEZETED!!!!!44!!44!!!!!44444!!!!!
Na, egy hasonló helyzetben próbálkoztam meg a poszt sztárjával, amit aztán az évek során szépen tökéletesre fejlesztettem (legalábbis az én igényeimnek tökéletes), és el is hoztam nektek (sajnos csak virtuálisan):
Előre is szólok, hogy ez egy meglepően rövid poszt lesz, ugyanis nemcsak olcsó és finom, hanem gyors is a cucc, ami nem más mint a :
Hazaérsz délután/este egyetemről vagy melóból, hulla vagy, éhes vagy, fáj a pénzttárcád, de egyszercsak rád tör az ellenállhatatlan vágy a pizza iránt...
Már nyúlnál is a telefonodért, hogy engedj a pizzarendelés bűnös élvezetének, aztán eszedbe jut, hogy még mindig fáj a pénztárcád, meg amúgy is a múltkor két órát vártál rá és majdnem a pizzafutárt is megetted, meg amúgy is lutri, hogy jó lészen-é az adott étel.
Aztán gondolod, hogy jó bánja fene, sütök magamnak pizzát, megnézed hozzá a kis receptet, de konstatálod, hogy az bizony kelt tészta, és nincs kedved annyit dagasztani, meg keleszteni , meg paradicsomszószt főzni, szóval arról is leteszel.
Megpróbálkozol jó kollégista módjára alvással pótolni az evést DE MÉG MINDIG PIZZÁT AKAR A SZERVEZETED!!!!!44!!44!!!!!44444!!!!!
Na, egy hasonló helyzetben próbálkoztam meg a poszt sztárjával, amit aztán az évek során szépen tökéletesre fejlesztettem (legalábbis az én igényeimnek tökéletes), és el is hoztam nektek (sajnos csak virtuálisan):
Előre is szólok, hogy ez egy meglepően rövid poszt lesz, ugyanis nemcsak olcsó és finom, hanem gyors is a cucc, ami nem más mint a :
Hamis pizza
Ugyebár azért ez a neve, mert nem kelt tésztája van, meg egyéb szörnyűségeket is művelünk a készítése közben, de vágjunk is bele!
Vagyis inkább kezdjük el, mert csak az elkészült pizzát lehet vágni ^^"
Először is, fogjunk egy szimpi tálat, toljunk bele fél kiló liszt, egy teáskanál sót, egy csomag sütőport, egy fél deci olajat, 3 deci joghurtot (tökéletes a 60 forint/1,5 decis lidlis, szóval nem prémium görög nyelvvizsgával rendelkező csoda kell), valamint három gerezd átnyomott, vagy apróra vágott fokhagymát:
A kép fejjel lefele van, engedjük el, a lényeg látszik |
A kis bizbaszok a lisztben amúgy amiatt vannak, mert van ilyen spéci hómméd zöldfűszeres sóm, és mániákusan mindenbe azt rakok (a kávémat leszámítva).
Eztetet utána szentimentálisan addig gyúrogatjuk, amíg ilyen faszányos kis tészta nem lesz:
Amit ezek után szépen félig Koppány sorsára juttatunk:
Végül, de nem utolsósorban, meg amúgy nem is végül, kinyújtjuk :
Ja meg alávarázsolunk egy jól belisztezett tepsenyőt |
Itt jönne egy fontos tanács, ami annyira fontos, hogy a blog történetében előszőr a font is színes lesz :Ha ropogósabb tészta pártján állunk, akkor izibe pakoljuk rá a dolgokat, és sütőbe azonnalderögtön be, ha viszont a puhább dolgok kedvelői vagyunk (legalábbis a pizzát illetően ) akkor hagyjuk 10-15 percig pihizni a tésztát így ahogy van!
Ez amúgy a sima pizzára is ugyanúgy vonatkozik :)
Ez amúgy a sima pizzára is ugyanúgy vonatkozik :)
Ezek után csak a feltétek következnek, viszont mielőtt folytatnám, szeretném felhívni azok figyelmét, akiknek esetleg vannak olasz gyökerei, vagy szenvedélyesen ragaszkodnak az olasz hagyományokhoz, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek.
Ugyanis a tésztára a paradicsomszósz helyett KETCHUPOT KENÜNK?!
Evvan, amúgy gyorsabb, kicsit olcsóbb is, de ha fancybbet szeretnénk, akkor elkeverhetjük a ketchupot sűrített paradicsommal is.
Erre aztán rakunk bazsalikomot, szalámit, chilipaprikát, paradicsomot, hagymát, meg valamilyen sajtot is, én mozzarellát pakoltam rá.
Az egész gifesítve így fest:
Eztet aztán berakjuk egy 200 fokos, előmelegített(!) sütőbe, és köbö 10-15 perc alatt készre sütjük ^^
A feltét amúgy abszolút ízlés kérdése, mivel ennyi tésztából két pizza jön ki, a másikra a paradicsom,hagyma,sajt mellett volt konzervhal meg olajbogyó, de igazából tényleg csak a képzelet szabhat határt a feltéteknek.
ÉS AMÚGY IGENIS LEHET ANANÁSZT IS RAKNI A PIZZÁRA!
Komolyan mit akad fent rajta mindenki? Nem tettszik, ne vegyél ilyet , de ne szóljatok már be szegény ananászos pizzáknak.
Ettem már savanyúuborkás-csokis pizzát, na az tényleg szar volt...
Elnézést az elkalandozásért ^^
Jó sütést, és jó étvágyat, ha meg lenne maradék, adjátok el jópénzért a többi kollégistának ;)
vagy a szomszédoknak :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése