Főzni egy csodálatos dolog rengeteg szempontból, de sajnos vannak azok a pillanatok, amikor az embernek nincs annyi ideje rá, amennyit szeretne.
Ilyenkor jó ha van a tarsolyunkban egy-két villámgyors, meg olyan pofátlanul egyszerű recept, hogy már majdnem szégyelljük magunkat.
Nekem az egyik kedvenc ilyen receptem a spagetti carbonara, ami előkészületekkel együtt körülbelül fél óra elkészíteni és egyetlen egy trükkje van csak, amit meg indokolatlanul könnyű megjegyezni.
A recept komplexitása tényleg olyan szintű, hogy volt már rá példa, hogy éjjel fél háromkor álltam neki megcsinálni egy házibuli közepette, és akkor is tökéletesen ment, ráadásul nagyon szerettek utána az emberek ^^ (nem mintha máskor nem szeretnének - az ego megjegyzése)
Az alapanyagok listája is olyan szegényes, hogy újfent nem fogok külön listázgatni (volt abból már elég embernek botránya úgy is), csak úgy on the fly írom, hogy mi kell ahhoz , hogy ilyen szép végeredményünk legyen:
Először is egy recept :
Ilyenkor jó ha van a tarsolyunkban egy-két villámgyors, meg olyan pofátlanul egyszerű recept, hogy már majdnem szégyelljük magunkat.
Nekem az egyik kedvenc ilyen receptem a spagetti carbonara, ami előkészületekkel együtt körülbelül fél óra elkészíteni és egyetlen egy trükkje van csak, amit meg indokolatlanul könnyű megjegyezni.
A recept komplexitása tényleg olyan szintű, hogy volt már rá példa, hogy éjjel fél háromkor álltam neki megcsinálni egy házibuli közepette, és akkor is tökéletesen ment, ráadásul nagyon szerettek utána az emberek ^^ (nem mintha máskor nem szeretnének - az ego megjegyzése)
Az alapanyagok listája is olyan szegényes, hogy újfent nem fogok külön listázgatni (volt abból már elég embernek botránya úgy is), csak úgy on the fly írom, hogy mi kell ahhoz , hogy ilyen szép végeredményünk legyen:
Először is egy recept :
Spagetti Carbonara:
Az előkészítés is kb 3 lépésből áll:
kb 20 deka szalonnát felkockázunk, és megroppantunk egy gerezd hámozatlan fokhagymát:
Lereszelünk 10 deka szárazabb sajtot :
Hozzáütünk 3 nagyobb tojást (ami nálam négy kisebb lett), borsozuk, sózzuk (ez utóbbit nagyon óvatosan, mert a szalonna is sós, valamint még fog bele jutni máshogy is só), valamint reszelünk hozzá szerecsendiót (én annyira szeretem, hogy még az asztalt is ezzel ízesítem):
Majd ezt olyan alaposan összekeverjük, mint a részeg ember az irányokat:
Ezen kívül még rakjunk oda forrni tésztának főzővizet, amit sózzunk is meg, sőt érdemes ezzel kezdeni az egészet, hogy biztos ne kelljen arra várni, hogy ez kellő hőmérsékletű legyen.
Ezek után ugorhatunk is rögtön fejest a kedvenc nagyobb térfogatú edényünkbe, persze csak egy kis darab vajjal és egy pici olivaolajjal, mert máshogy elég fájdalmas lenne, és ebbe dobjuk is bele a kis fokhagymánkat:
Ehhez pedig adjuk hozzá a szalonnát:
És süssük addig amíg szép piros nem lesz:
A fokhagymát itt szedjük ki belőle, de nehogy kidobjuk, ugyanis ilyenkorra szépen megpuhul, és például rá lehet kenni egy szelet kenyérre, és nagyon finom :3
Most már csak a tésztára van szükség -nekem most ilyen fancy teljes kiőrlésű volt, mert miért ne- , de ha várnunk kellett ennek az elkészülésére, akkor melegítsük újra a zsiradékot, mert most jön a bukfenc:
Zárjuk el a gázt minden alatt, és lapátoljuk át a tésztát a szalonnához, legalább egy deci főzővíz társaságában :
Majd azonnal -vagy amiután lefotóztuk ^^" - öntsük rá a tojásos mixet, és jó alaposan keverjük össze.
Nagyon fontos, hogy ne legyen már láng a serpenyő alatt, ugyanis nem rántottás tésztát akarunk, és a cél az, hogy a tészta és a zsír hője épphogy megfőzze a tojás-víz-szalonna keveréket, meg megolvassza a sajtot, és ezzel egy nagyon finom krémes szószt eredményezve:
Innentől pedig nincs már más dolgunk, hogy tálaljunk:
Nem tűnik nagy számnak (mert nem is az, bár az én szám tényleg nagy), de annál finomabb.
Jó étvágyat, jó főzést, jó akármit amit csak szeretnétek :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése