Nem vagyok az a nagyon édesszájú ember, de néha így is rámtör az a bizonyos "údeennékvalamiédeset" érzés. Természetesen ezt általában a saját ízlésemnek megfelelően nem olyan durván édes dolgokkal enyhítem, és ha már szombat délután/este ráér az ember akkor hiba lenne valami készen kapható cuccal beérni. Főleg, hogyha minimális erőbefektetéssel ILYEN lehet az ember asztalán ( majd gyomrában) :
Ez a meglepően fancy módon tálalt valami, pedig nem más mint egy...
Ez a meglepően fancy módon tálalt valami, pedig nem más mint egy...
Barackos krémtúróval töltött palacsinta (kakaós öntettel)
Szépen alkatrészenként fogjuk eztetet előállítani vala, szóval kezdjük is a körülbelül mindenki által először elsajátított (najó a vajas kenyér és a rántotta valszeg előbb volt) ételproduktummal, a palacsintával. ehhez kelleni fog:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 0.75 dl olaj
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 3 dl tej
- egy csipet só
A jó palacsinta elkészítésének két titka van (legalábbis szerintem):
- Fokozatosan kell elkeverni az alapanyagokat, a csomómentesség érdekében
- Jó kis pörgős zenét kell hallgatni közben, hogy minél dinamikusabban tudjuk homogenizálni a tésztát
Ennek megfelelően először dobáljuk egy tálba a lisztet, a tojásokat az olajat és a sót, valamint keverjünk egy házmestert a teből és a szensavas vízből :
Egy kicsi tej hozzáadásával keverjük el alaposan a mixet (csak nehogy összevitatkozzunk valakivel arról, hogy ezt milyen irányba is kell tenni) :
Majd ezt szép lassan (szombat van, nem sietünk sehová) higítsuk, és ügyeljünk a csomómentességre (ha mégis elbasznánk elrontanánk, akkor se kell pánikolni, zúzzuk le botmixerrel azt jónapot).
Felhevítjük kedvenc serpenyőnket (ha van külön palacsintasütésre használt az még jobb) és szépen kisütjük a palacsintákat (megfordítani szigorúan csak dobással!), hogy kapjunk egy ilyen kis stócot :
Állhatunk is neki a krémtúrónak, aminek az alábbiak az alapanyagai:
- 2 tojás sárgája
- 3 csapott ek cukor
- 1 ek pudingpor (vaniliás vagy tejszínes)
- 2 dl tej
- 1 őszibarack (konzerv is jó)
- 25 dkg félzsíros túró
Először is a tojássárgákat, a cukrot és a pudingport elkeverjük egy pici tejjel, a tejet pedig óvatosan felforraljuk (Persze ha szeretünk veszélyesen élni akkor totál óvatlanul is forralhatjuk, csak akkor valószínűleg kifut vagy/és leég). Ha nekiállt a tejecskénk a halmazállapotváltásnak, akkor beleöntjük a tojásos keveréket, és egy jó magas viszkozitású krémet főzünk belőle :
(Nem láttszik a képen, de tényleg nagyon sűrű.)
Ezen pudingfélének ki kell hülnie, szóval addig fogjuk a túrót, áttörjük kicsit egy villával (vagy kettővel, ha gyorsabbak akarunk lenni, de mondtam már hogy nem sietünk), és elkeverjük benne a finomra vágott barackot .
Amint kihűlt a krém , jöhet a túróhoz, de ahhoz hogy eme két dolgot teljesen eggyéolvasszuk (azaz krémtúróvá) még fognunk kell kedvenc botmixerünket (az enyém például azért kedvenc mert szülinapomra kaptam, és szép lila), és ádázul ledaráljuk a tölteléknekvalót. Így fog kinézni :
Nincs más hátra, mint előre, meg a kakaós öntet, ami olyan pofátlanul egyszerű, hogy még fotót se csináltam :
Fogunk 3 teáskanál kakaót (én cukrozatlant használtam mert mint említettem nem vagyok édesszájú de mindenki ízlésének megfelelően csinálja (kivéve ha nekem akar főzni mert akkor igenis csinálja az én ízlésem szerint)), 1 teáskanál keményítőt, elkeverjük köbö 2 deci vízzel, és addig melegítjük kevergetés mellett, míg kicsit be nem sűrűsödik. Ennyi.
Komolyan.
Az összeszerelésnek már nem kéne problémát okoznia, de azért leírom, hogy megkenjük a túróval a palacsintákat, rakunk egy kis kakaós témát is bele, majd szépen feltekerjük :
(Vagy összehajtogatjuk, rakunk mellé barackot, és még a tetejére is öntünk az öntetből, hogy annyira menőn nézzen ki, hogy még saját magunkat is levegyük a lábunkról.)
Jó étvágyat , és Boldog Szülinapot annak aki ezt a szülinapján olvassa ^^
Megjegyzések
Megjegyzés küldése