Ugrás a fő tartalomra

Szombat esti nyalánkság

Nem vagyok az a nagyon édesszájú ember, de néha így is rámtör az a bizonyos "údeennékvalamiédeset" érzés. Természetesen ezt általában a saját ízlésemnek megfelelően nem olyan durván édes dolgokkal enyhítem, és ha már szombat délután/este ráér az ember akkor hiba lenne valami készen kapható cuccal beérni. Főleg, hogyha minimális erőbefektetéssel ILYEN lehet az ember asztalán ( majd gyomrában) :


Ez a meglepően fancy módon tálalt valami, pedig nem más mint egy...

Barackos krémtúróval töltött palacsinta (kakaós öntettel)

Szépen alkatrészenként fogjuk eztetet előállítani vala, szóval kezdjük is a körülbelül mindenki által először elsajátított (najó a vajas kenyér és a rántotta valszeg előbb volt) ételproduktummal, a palacsintával. ehhez kelleni fog:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0.75 dl olaj
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 dl tej
  • egy csipet só
A jó palacsinta elkészítésének két titka van (legalábbis szerintem):
  1. Fokozatosan kell elkeverni az alapanyagokat, a csomómentesség érdekében
  2. Jó kis pörgős zenét kell hallgatni közben, hogy minél dinamikusabban tudjuk homogenizálni a tésztát
Ennek megfelelően először dobáljuk egy tálba a lisztet, a tojásokat az olajat és a sót, valamint keverjünk egy házmestert a teből és a szensavas vízből :


Egy kicsi tej hozzáadásával keverjük el alaposan a mixet (csak nehogy összevitatkozzunk valakivel arról, hogy ezt milyen irányba is kell tenni) :


Majd ezt szép lassan (szombat van, nem sietünk sehová) higítsuk, és ügyeljünk a csomómentességre (ha mégis elbasznánk elrontanánk, akkor se kell pánikolni, zúzzuk le botmixerrel azt jónapot).

Felhevítjük kedvenc serpenyőnket (ha van külön palacsintasütésre használt az még jobb) és szépen kisütjük a palacsintákat (megfordítani szigorúan csak dobással!), hogy kapjunk egy ilyen kis stócot :


Állhatunk is neki a krémtúrónak, aminek az alábbiak az alapanyagai:
  • 2 tojás sárgája
  • 3 csapott ek cukor
  • 1 ek pudingpor (vaniliás vagy tejszínes)
  • 2 dl tej
  • 1 őszibarack (konzerv is jó)
  • 25 dkg félzsíros túró

Először is a tojássárgákat, a cukrot és a pudingport elkeverjük egy pici tejjel, a tejet pedig óvatosan felforraljuk (Persze ha szeretünk veszélyesen élni akkor totál óvatlanul is forralhatjuk, csak akkor valószínűleg kifut vagy/és leég). Ha nekiállt a tejecskénk a halmazállapotváltásnak, akkor beleöntjük a tojásos keveréket, és egy jó magas viszkozitású krémet főzünk belőle :


(Nem láttszik a képen, de tényleg nagyon sűrű.)

Ezen pudingfélének ki kell hülnie, szóval addig fogjuk a túrót, áttörjük kicsit egy villával (vagy kettővel, ha gyorsabbak akarunk lenni, de mondtam már hogy nem sietünk), és elkeverjük benne a finomra  vágott barackot .


Amint kihűlt a krém , jöhet a túróhoz, de ahhoz hogy eme két dolgot teljesen eggyéolvasszuk (azaz krémtúróvá) még fognunk kell kedvenc botmixerünket (az enyém például azért kedvenc mert szülinapomra kaptam, és szép lila), és ádázul ledaráljuk a tölteléknekvalót. Így fog kinézni :


Nincs más hátra, mint előre, meg a kakaós öntet, ami olyan pofátlanul egyszerű, hogy még fotót se csináltam :

Fogunk 3 teáskanál kakaót (én cukrozatlant használtam mert mint említettem nem vagyok édesszájú de mindenki ízlésének megfelelően csinálja (kivéve ha nekem akar főzni mert akkor igenis csinálja az én ízlésem szerint)), 1 teáskanál keményítőt, elkeverjük köbö 2 deci vízzel, és addig melegítjük kevergetés mellett, míg kicsit be nem sűrűsödik. Ennyi.

Komolyan.

Az összeszerelésnek már nem kéne problémát okoznia, de azért leírom, hogy megkenjük a túróval a palacsintákat, rakunk egy kis kakaós témát is bele, majd szépen feltekerjük :


(Vagy összehajtogatjuk, rakunk mellé barackot, és még a tetejére is öntünk az öntetből, hogy annyira menőn nézzen ki, hogy még saját magunkat is levegyük a lábunkról.)

Jó étvágyat , és Boldog Szülinapot annak aki ezt a szülinapján olvassa ^^ 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ír-kávé torta

Ami késik az MÁV vagy 3-as metró. De ami fontos, hogy nem múlik. Ez a poszt is ilyen, hogy többet késett, mint én eddig az előadásaimról összesen, ugyanis az elmúlt hónapban volt költözés (szép nagy konyha és kert rulez *.*), vizsgák, vezetőképzők meg még ki tudja mi... Ami viszont kiemelendő, hogy kereken egy hete, azaz június 7-én 17:45 magasságában nemzetközileg is nagykorú lettem . Ehhez kapcsolódóan pedig van egy olyan több éves hagyománynak számító jó szokásom, hogy megajándékozom önnön saját magam egy tortával, ami minden évben másféle. Az elkövetkezendő süteményrecept amúgy majd' két éve született meg a tudatom mélyén megbúvó kis cukrászdában, ahol ugyan meg is csináltam párszor (meg el is rontottam egy csomószor, de pont ezért tudtam, hogy mire kell figyelni), de most materializálódott először a való életben. A delikvens pedig nem más, mint egy Whiskys-kávés torta, ami a koffein és alkoholtartalmával mind a 21 évesség, mind a vizsgaidőszak fogalomrendszerébe na

DIY csirkemellsonka

Vannak olyan dolgok az ételek között, amelyeket sokkal egyszerűbb, és olcsóbb megcsinálni otthon, mint megvenni. Vannak olyanok is amiket épeszű ember nem próbál meg elkészíteni, mert drágább és bonyolultabb is mint lemenni a boltba és jónapot (itt azért megjegyezném hogy távol állok az ép észtől). Végül de nem utolsósorban pedig vannak olyan dolgok, amiket nem nehéz megcsinálni, köbö ugyanolyan a költségük is mint megvenni, de :  Nagyon menőnek érezheted magad, hogy tudsz ilyet  Jobb tudni, hogy pontosan mi is van benne  Az "extra" változatokat (amik amúgy pofátlanul túl vannak árazva az esetek 99%-ban) is könnyűszerrel olcsóbban megcsinálhatod Ezen utolsó kategóriába esik a csirkemellsonka is, ugyanis nem sokan csinálnak otthon, jó hogyha biztosra tudod, hogy nincs benne semmilyen egyéb állati maradvány a szárnyashúson kívül, és úgy tuningolható ahogy szeretnénk ! Például csinálhatunk paprikás, vagy zöldfűszeres házi baromfifelvágottat is : Megjegyezném

Pad Thai (vagyvalamiolyasmi)

"Egzotikus" alapanyagokkal mindig élmény dolgozni. Persze az is élmény ha elüt egy autó, csak nem a legkellemesebb, de hálistennek ilyen katasztrofális dolog nem következett be, csak azért voltak kellemetlenségek. Az történt ugyanis, hogy sikerült üvegtésztát szereznem, anyumtól meg kaptam húsvétra szezámolajat (meg rizsecetet csak azt nem raktam ebbe), és bár az első ötletem az volt, hogy a poszt-húsvétizabálás szellemében valami jó kis salátát csinálok, végül úgy döntöttem, hogy ezeket az új kajalkatrészeket felhasználva, az általam oly kedvelt ázsiai konyha világához nyúlok. A végeredmény ugyan nem tudom pontosan mi lett, mert teljesen saját recept, de legközelebb a pad thaihoz áll, ami egy ilyen keleti tésztás egytálétel, amit ha egy cuki arccal rendelkező műzlistálba rakunk (aminek a belsején még van egy kis "ich liebe dich" felirat is, egyemmeg), akkor így néz ki : Egy kis spoilerként előszónak írnék annyit, hogy aki már dolgozott hagyomány