Itt a március, ami azt jelenti, hogy tavaty van (és batynak a matykák), tehát nem kell már sokáig várnunk, hogy drasztikusan megnövelhessük az általános étkezésünkben a gyümölcsök és zöldségek mennyiségét. Ettől függetlenül én türelmetlen vagyok, és a tél végi csekély zöldségkínálatból is akartam valami finomat csinálni, főleg miután szembesültem az általános "felszedtempárkilótatélen" jelenséggel, így végül ezen kis pofonnál is egyszerűbb, gyorsabb és fájdalommentesebb salátakészítmény mellett döntöttem :
A hozzávalóknál sem kell nagyon a zsebünkbe nyúlni, ugyanis ezek a következők :
- 3-4 db répa (nekem ilyen kapitális darabok lettek a piacról ezért csak három)
- 2 kissebb fej vöröshagyma (mert hagyma mindenbe kell ami nem süti)
-egy csokor petrezselyemlevél (alias zöldségzöldje)
-4 tojás
- 25 dkg csirkemell (a kedvenc zöldségem)
- 25 dkg tejföl
- 2 ek mustár
- 4 ek majonéz
- só, bors,citromlé, szerecsendió (nekem pont nem volt itthon pedig imádom)
Először is az előbbi képen látható nagyon szexi zöldségképződményeket alakítjuk számunkra kívánt formára, azaz a répát lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, a hagymát vékony karikákra vágjuk, a levélzetet pedig finomra aprítjuk (pedig már alapból finom de így még finomabb ^^)., és beleoktojáljuk ezeket egy tálba (érdemes nem olyan bötének lenni mint én, és egy értelmes méretű tálba pakolászni, különben a végén szívni fogtok), ami így fest :
Ezek után fogjuk a kis madármaradványainkat, felkockázzuk, és egy kis só, bors, kakukkfű és rozmaring társaságában szépen megpirítjuk, valamint a tojásokat keményre főzzük (érdemes amúgy még a prepwork előtt odatenni őket főni, akkor biztos jó lesz és nem kell rá sokat várni).
Amint ezekkel megvagyunk, meghámozzuk a tojásokat (rajta is hagyhatjuk a héját, ha valaki szereti a ropogós dolgokat, de amúgy nemfinom), és félbevágást követően felkarikázzuk őket vala. Végül -hiába röpképtelen a házityúk- a tojás és a hús is repül a tálba, hogy ilyen szép tarka kompozíciónk legyen:
Végezetül a kötőanyagra van szükségünk ami így néz ki :
Ha valaki nem olyan profi , hogy ránézésre megmondja, hogy mi van a tányérban, vagy nem logikázta ki, hogy a felsorolt hozzávalókból amiket nem említettem, azok alkotják majd ezt a kvázi öntetet, akkor azért elmondom, hogy a tejfölt,majonézt,mustárt keverjük el kis sóval, citromlével (egy evőkanálnyi bőven elég de ízlés kérdése), és ha lenne akkor szerecsendióval, de nem volt :(
Ezzel a keverékkel szépen nyakon öntjük a felhalmozott növényi és állati alkatrészeket, és alaposan elkeverjük, hogy valami ilyen legyen a végeredmény :
Kicsit szarok a fényviszonyok a konyhában szóval nem láttszik, hogy milyen jól is néz ez ki, de az feltűnhet , hogy jó dzsuvás a pult, amit elkerülhettem volna, ha nagyobb tálba pakolok.
A maximális ízélmény érdekében ajánlatos beküldeni a hűtőbe legalább 2 órára fogyasztás előtt, hogy a különböző alapanyagok megismerkedhessenek egymással. Aki kicsit fel akarja turbózni az egészet az tolhat bele pirított kenyérkockát és/vagy sajtot is.
Jó étvágyat, ezt lehet gátlástalanul zabálni amíg el nem fogy :3
A hozzávalóknál sem kell nagyon a zsebünkbe nyúlni, ugyanis ezek a következők :
- 3-4 db répa (nekem ilyen kapitális darabok lettek a piacról ezért csak három)
- 2 kissebb fej vöröshagyma (mert hagyma mindenbe kell ami nem süti)
-egy csokor petrezselyemlevél (alias zöldségzöldje)
-4 tojás
- 25 dkg csirkemell (a kedvenc zöldségem)
- 25 dkg tejföl
- 2 ek mustár
- 4 ek majonéz
- só, bors,citromlé, szerecsendió (nekem pont nem volt itthon pedig imádom)
Először is az előbbi képen látható nagyon szexi zöldségképződményeket alakítjuk számunkra kívánt formára, azaz a répát lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, a hagymát vékony karikákra vágjuk, a levélzetet pedig finomra aprítjuk (pedig már alapból finom de így még finomabb ^^)., és beleoktojáljuk ezeket egy tálba (érdemes nem olyan bötének lenni mint én, és egy értelmes méretű tálba pakolászni, különben a végén szívni fogtok), ami így fest :
Amint ezekkel megvagyunk, meghámozzuk a tojásokat (rajta is hagyhatjuk a héját, ha valaki szereti a ropogós dolgokat, de amúgy nemfinom), és félbevágást követően felkarikázzuk őket vala. Végül -hiába röpképtelen a házityúk- a tojás és a hús is repül a tálba, hogy ilyen szép tarka kompozíciónk legyen:
Végezetül a kötőanyagra van szükségünk ami így néz ki :
Ha valaki nem olyan profi , hogy ránézésre megmondja, hogy mi van a tányérban, vagy nem logikázta ki, hogy a felsorolt hozzávalókból amiket nem említettem, azok alkotják majd ezt a kvázi öntetet, akkor azért elmondom, hogy a tejfölt,majonézt,mustárt keverjük el kis sóval, citromlével (egy evőkanálnyi bőven elég de ízlés kérdése), és ha lenne akkor szerecsendióval, de nem volt :(
Ezzel a keverékkel szépen nyakon öntjük a felhalmozott növényi és állati alkatrészeket, és alaposan elkeverjük, hogy valami ilyen legyen a végeredmény :
Kicsit szarok a fényviszonyok a konyhában szóval nem láttszik, hogy milyen jól is néz ez ki, de az feltűnhet , hogy jó dzsuvás a pult, amit elkerülhettem volna, ha nagyobb tálba pakolok.
A maximális ízélmény érdekében ajánlatos beküldeni a hűtőbe legalább 2 órára fogyasztás előtt, hogy a különböző alapanyagok megismerkedhessenek egymással. Aki kicsit fel akarja turbózni az egészet az tolhat bele pirított kenyérkockát és/vagy sajtot is.
Jó étvágyat, ezt lehet gátlástalanul zabálni amíg el nem fogy :3
Utólag is jó étvágyat a salátához :D
VálaszTörlés